فیلر گونه چیست؟
معمولا با گذشت زمان و افزایش سن، حجم گونهها کاهش پیدا کرده و پوست صورت دچار افتادگی و چین و چروک میشود. در این مواقع پزشکان به شما توصیه میکنند که برای رفع بدفرمیهای صورت، از فیلر گونه استفاده کنید. تزریق فیلر گونه به زیر پوست باعث افزایش حجم استخوانهای گونه شده و چین و چروک صورت نیز برطرف میشود. با توجه به اینکه فیلر گونه حاوی موادی است که با مواد بیولوژیک موجود در سلولهای پوستی ما شباهت زیادی دارد، به راحتی با بدن ما سازگار میشود و عوارض بسیار کمی دارد. فیلر گونه دارای برندهای مختلفی است که پزشک با توجه به نوع پوست و نیاز شما، بهترین آن را استفاده خواهد کرد.
فیلر گونه چگونه تزریق میشود؟
مراحل تزریق فیلر گونه نیز مانند سایر فیلرها انجام میشود و حداکثر ۳۰ دقیقه زمان میبرد. پزشک قبل از تزریق فیلر گونه ناحیه مورد نظر را با استفاده از مایع پاک کننده خوب تمیز میکند. سپس برای جلوگیری از ایجاد درد هنگام تزریق، با استفاده از مادههای خاصی که حاوی لیدوکائین هستند، ناحیه مورد نظر را بی حس میکند. پس از آن فیلر را با استفاده از سوزنهای بسیار باریک به چند ناحیه از گونه تزریق میکند. پزشک عمل تزریق فیلر را تا جایی ادامه میدهد که گونهها تا حد کافی حجم پیدا کنند.
انواع مدلهای تزریق ژل گونه
معمولا تزریق ژل گونه متناسب با نیاز شما میتواند در مدلهای مختلفی انجام شود. در واقع مدل تزریق فیلر به نوع چهره و نیاز شما بستگی دارد. در ادامه مدلهای مختلف تزریق فیلر را به شما معرفی کردهایم:
تزریق برای افزایش زاویه گونیگال
در این مدل از تزریق فیلر، پزشک با هدف افزایش برجستگی و تعریف زاویه گونیگال، ژل را به ناحیه گونه تزریق میکند تا باعث زیباتر شدن شکل صورت و گونهها شود.
تزریق برای تعادل دهی صورت
در مدلی دیگر از تزریق فیلر، پزشک ژل را به ناحیه خاصی از گونه تزریق میکند تا باعث تعادل و هماهنگی بیشتر میان نواحی مختلف صورت شود. پزشک با این کار به چهره شما شکلی زیباتر و هماهنگتری میبخشد.
تزریق برای افزایش برجستگی
هدف از این مدل از تزریق ژل گونه، ایجاد افزایش حجم و برجستگی گونهها و زیبا ساختن چهره است.
تزریق برای اصلاح گونه آقایان
این مدل از تزریق فیلر گونه با توجه به نیاز و فرم صورت آقایان انجام میشود و باعث افزایش برجستگی و بهبود شکل گونه آقایان خواهد شد.
انواع فیلرهای تزریقی
همانطور که اشاره شد، فیلرها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها به ناحیه خاصی از صورت تزریق میشوند. فیلر گونه از لحاظ مدت ماندگاری و نوع ماده سازنده نوعهای گوناگونی دارد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
فیلر گونه از لحاظ نوع ماده
فیلرها از لحاظ ماده میتوانند مصنوعی یا طبیعی باشند که هر کدام از آنها انواع مختلفی دارند. در ادامه به رایجترین آنها اشاره میکنیم:
- فیلرهای حاوی هیدروکسیل آپاتیت کلسیم
از این نوع فیلر میتوان به ریدیس اشاره کرد که برای تزریق در ناحیه گونه مورد تایید نیست، اما گاهی اوقات پزشکان از آن به عنوان فیلر گونه استفاده میکنند. این ماده به طور طبیعی در استخوانهای ما وجود دارد و نتایج حاصل از تزریق آن ۱۵ ماه ماندگاری خواهد داشت.
- فیلرهای هیالورونیک اسید و پلی لاکتیک اسید
از فیلرهای هیالورونیک اسید میتوان به ژوویدرم و رستیلن و از فیلرهای پلی لاکتیک اسید میتوان اسکالپترا را نام برد. این فیلرها
رایجترین فیلرهایی هستند که از آنها برای ناحیه دور چشم و گونه استفاده میکنند. این مدل از فیلرها نیز اثر موقت داشته و بعد از یک مدت به تمدید نیاز دارند. فیلرهای هیالورونیک اسید به طور طبیعی در پوست وجود داشته و نتایج آن حدود ۱ سال ماندگاری دارد. در مقابل فیلرهای پلی لاکتیک اسید از ماده مصنوعی ساخته شده و به کلاژن سازی پوست کمک میکند. این فیلر نسبت به سایر فیلرهای گونه ماندگاری بیشتری داشته و گاهی تا ۲ سال به تمدید نیازی ندارد.
انواع فیلر بر اساس مدت ماندگاری
فیلرها بر اساس میزان ماندگاری نیز انواع مختلفی دارند که تقسیم بندی آن را میتوان مانند زیر انجام داد:
فیلرهای دائمی
با توجه به اینکه بدن توانایی جذب این فیلرها را ندارد، این فیلرها به طور دائمی و مادام العمر در بدن باقی میماند. از فیلرهای دائمی میتوان به پلی آکریل آمید اشاره کرد. علاوه بر این، چربی نیز در این دسته از فیلرها قرار میگیرد که اگر اصولی و توسط یک پزشک ماهر انجام شود، سالهای زیادی میتواند در بدن باقی بماند.
فیلرهای نیمه دائمی
فیلرهای نیمه دائمی نسبت به فیلرهای دائمی تنوع بیشتری دارند و شامل کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، پلی کاپرولاکتون، پلی ال لاکتیک اسید هستند. ماندگاری این فیلرها بین ۲ تا ۴ سال است و تزریق آنها به تجربه و مهارت خاصی نیاز دارد.
فیلرهای موقتی
فیلرهای موقت انواع مختلفی دارند. از پرکاربردترین فیلرهای موقتی میتوان به فیلر هیالورونیک اشاره کرد که نسبت به سایر فیلرها عوارض کمتری داشته و ماندگاری آن ۶ الی ۱۸ ماه است.
کاربردهای تزریق فیلر گونه
معمولا از فیلر برای حجم دهی و برجسته کردن گونهها استفاده میشود و این مورد را میتوان از مهمترین کاربردهای فیلر گونه دانست. اما از کاربردهای دیگری فیلر میتوان موارد زیر را نیز نام برد:
- جوان شدن چهره
- بهبود چین و چروک پوست
- رفع گودی زیر چشم
- از بین بردن خطوط خنده
- فرم دهی و جذابتر کردن گونهها
- بیشتر کردن حجم گونهها
مزایای تزریق ژل به گونه چیست؟
فیلر گونه یکی از پرطرفدارترین فرآیندهای زیبایی است و تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد. در واقع به خاطر مزایای زیاد این تکنیک است که اغلب افراد به تزریق آن اقدام میکنند. اما مزایای تزریق فیلر گونه چیست؟ در ادامه به معرفی این مزایا میپردازیم:
- کمک به جوان شدن چهره
- عدم تهاجمی بودن تزریق
- ایجاد تناسب میان چانه و اجزای دیگر صورت
- ایجاد زیبایی و جذابیت بیشتر در چهره
- دارای حداقل عوارض ممکن
- بدون نیاز به بستری شدن
- مقرون به صرفه بودن تزریق فیلر نسبت به جراحی
- عدم نیاز به بیهوشی
- بدون انجام جراحی، بخیه و ریکاوری
- انجام فرآیند تزریق در کوتاهترین زمان ممکن
- نداشتن دوران نقاهت
عوارض تزریق ژل گونه
فیلر گونه نیز مانند هر تکنیک زیبایی دیگر گاهی با عوارضی همراه است که اغلب چندان شدید نیستند. اما اگر فیلر گونه اصولی و توسط پزشک کاربلد انجام شود، احتمال ظاهر شدن این عوارض به حداقل میرسد. چون فیلرها ترکیباتی دارند که اکثرا بیولوژیکی بوده و خطری سلامتی شما را تهدید نمیکند. اما اگر عارضهای هم بر اثر تزریق فیلر گونه ظاهر شود، در حد موارد زیر خواهد بود:
- قرمزی
- کبودی
- تورم
- عفونت شدید
- درد
- ظاهر شدن برجستگیهایی مانند غده در زیر پوست به علت تجمع فیلر
- احساس درد و گرمای شدید در محل تزریق
- خارش و کهیر
- نکروز بافت صورت به علت عدم جریان خون
- آسیب دیدن رگهای اصلی
- از دست دادن بینایی
- ظاهر شدن زخم باز یا نشتی دهنده
کاندیدای مناسب برای تزریق فیلر گونه چه کسانی هستند؟
معمولا تزریق فیلر گونه برای افرادی مناسب است که چهره لاغری داشته و گونههای بسیار کم حجمی دارند. علاوه بر این گاهی در اثر افزایش سن افراد حجم گونههای خود را از دست داده و صورت آنها حالتی افتاده به خود میگیرد. در این مواقع تزریق ژل گونه بهترین راهکار برای بهبود شکل چهره خواهد بود. اما اگر بخواهیم کاندیدای مناسب تزریق فیلر گونه را معرفی کنیم، موارد زیر بهترین گزینه خواهند بود:
- افراد دارای صورتهای لاغر و گونههای کم حجم
- اشخاص دارای گونههای افتاده
- افراد خواهان انجام زاویه سازی صورت و مدلینگ چهره در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال
- افراد دارای چین و چروک و خطوط ریز در ناحیه گونه
چه کسانی نباید فیلر گونه تزریق کنند؟
معمولا فیلرها از مواد بیولوژیک ساخته میشوند و خطر خاصی به همراه ندارد. اما با این حال، گاهی تزریق فیلر گونه برای افرادی که شرایط خاصی دارند، ممنوع است. افرادی که نباید فیلر گونه انجام دهند، عبارتند از:
- بیمارانی که به سل مبتلا هستند.
- کسانی که بیماری مزمن پوستی دارند.
- خانمهایی که باردار و شیرده هستند.
- افرادی که اختلالات خونی دارند. مانند بیماران هموفیلی یا تالاسمی
- کسانی که از بیماری خود ایمنی یا نقص سیستم ایمنی رنج میبرند.
- افرادی که نسبت به مواد مصنوعی فیلر آلرژی دارند.
- کسانی که در هر منطقه از بدنشان دچار عفونت شدهاند.
مراقبتهای قبل از تزریق فیلر گونه
شاید فیلرها عوارض بسیار کمی داشته و احتمال بروز خطر هنگام تزریق و پس از آن بسیار کم باشد، اما برای به حداقل رساندن این عوارض لازم است قبل از تزریق نکاتی را در نظر بگیرید. رعایت این نکات اهمیت زیادی داشته و در نتیجه کار بسیار تاثیرگذار هستند. از مراقبتهای قبل از تزریق فیلر گونه میتوان موارد زیر را نام برد:
- قبل از هر کاری حتما به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید تا تزریق فیلر را برای شما به شکلی اصولی انجام دهند و از ایجاد مشکل جلوگیری شود.
- چند روز قبل از تزریق از مصرف سیگار و دخانیات خودداری کنید.
- تا حد امکان مصرف مشروبات الکلی را به حداقل برسانید.
- اگر عضو پیوندی دارید، از انجام فیلر خودداری کنید؛ چون تزریق فیلر ممکن است باعث عفونت شود.
- در صورتی که از سلامت عمومی برخوردار هستید، تزریق را انجام دهید.
- روز تزریق با صورتی تمیز و بدون آرایش در کلینیک حاضر شوید.
- از خوردن داروهایی مانند آسپرین که رقیق کننده خون هستند، پرهیز کنید.
مراقبتهای بعد از تزریق فیلر به گونه
با توجه به اینکه تزریق فیلر یک فرآیند زیبایی بدون جراحی است و دوره نقاهتی ندارد، شما بعد از تزریق میتوانید به کارهای روزمره خود ادامه دهید. اما این موضوع به آن معنا نیست که پس از تزریق فیلر نباید هیچ نکات مراقبتی را در رعایت کنید. بلکه رعایت این توصیهها به بهبود سریع شما کمک کرده و از عوارض بعد از تزریق جلوگیری میکند. توصیههای مراقبتی بعد از تزریق فیلر عبارتند از:
- تا چند روز بعد از تزریق از رفتن به استخر، جکوزی و حمام خودداری کنید.
- در چند روز اول بعد از تزریق فیلر گونه داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین مصرف نکنید.
- تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق از انجام ورزشهای سنگین پرهیز کنید.
- مصرف نمک را به حداقل برسانید.
- صورت خود را تمیز و خشک نگه دارید تا احتمال بروز عفونت به حداقل برسد.
- برای تسریع در بهبودی و آبرسانی بهتر، آب فراوان بنوشید.
- حداقل ۳ روز بعد از تزریق، از خوابیدن روی گونهها پرهیز کنید.
- مصرف الکل و دخانیات را تا چند روز بعد از تزریق به حداقل برسانید.
- از لمس و فشار ناحیه تزریق فیلر خودداری کنید.
بهترین مارک ژل و فیلر برای تزریق به گونه
امروزه شرکتها و برندهای مختلفی به تولید فیلرهای گونه اقدام کردهاند که اغلب آنها از کیفیت خوبی برخوردار هستند. اما اگر بخواهیم بهترین مارک فیلر برای تزریق به گونه را به شما معرفی کنیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
ژل گونه پرفکتا
این ژل حاوی هیالورونیک اسید است و توسط کشور فرانسه تولید میشود. ژل پرفکتا در افزایش حجم گونهها، رفع چین و چروک و لیفت صورت اثر گذاری زیادی دارد. این ژل ۴ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارد در انواع مختلفی تولید میشود.
فیلر صورت و گونه آلانسه
از دیگر برندهای خاص و کاربردی فیلر گونهها میتوان به برند آلانسه اشاره کرد که در افزایش حجم گونهها و رفع چین و چروک صورت بسیار موثر است. این فیلر حاوی پلی کاپرولاکتون است که با گذشت زمان جذب پوست شده و باعث تحریک پوست به کلاژن سازی میشود. این فیلرها معمولا به لایههای عمیق پوست نفوذ میکنند و نسبت به فیلرهای حاوی هیالورونیک اسید ماندگاری بیشتری دارند.
ژل گونه رووفیل
یکی دیگر از برندهای ژلی که در رفع خطوط صورت و افزایش حجم گونهها کاربرد دارد، ژل رووفیل است. این برند ساخت کشور کره است و چندین نوع مختلف دارد.
هزینه تزریق فیلر گونه در اصفهان
هزینهای که لازم است بابت تزریق فیلر گونه بپردازید، به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال موارد همچون برند فیلر، میزان تجربه پزشک، خدمات کلینیک، میزان فیلر تزریق شده و چندین عامل دیگر میتوانند در هزینه نهایی تزریق فیلر گونه تاثیرگذار باشند. پس اگر میخواهید به طور دقیق از قیمتها مطلع شوید، کلینیک ریحان بیوتی اصفهان میتواند در این زمینه شما را راهنمایی کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هزینهها و بررسی میزان فیلر مورد نیاز صورت خود، کافیست به صورت حضوری به این کلینیک مراجعه کنید تا پزشکان ما در کلینیک ریحان به شما کمک کنند.