یکی از چالشهایی که امروزه اغلب افراد و به خصوص خانمها با آن مواجه هستند، حذف موهای زائد بدن است. در واقع افراد برای از بین بردن موهای زائد خود از روشهای مختلفی استفاده میکنند که هر کدام با توجه به روش انجام آنها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از بهترین فناوریهای پیشرفتهای که امروزه طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی با استفاده از آن به نتایج مطلوبی دست پیدا کردهاند، لیزر است. لیزر موهای زائد با داشتن حداقل معایب توانسته رضایت اغلب افراد را به دست آورد. در واقع این دستگاه با استفاده از پرتوهای لیزر، فولیکول مو را از بین برده و طی یک دوره کامل به کاهش میزان زیادی از موها منجر میشود. اما نحوه کار دستگاه لیزر موهای زائد چگونه است و کدام دستگاه جوابدهی بهتری دارد؟ در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوع میپردازیم.
عملکرد دستگاه لیزر موهای زائد چگونه است؟
دستگاه لیزر برای از بین موهای زائد از نور مرئی و نامرئی استفاده میکند و رنگ دانه موها را هدف قرار میدهد. در واقع با توجه به اینکه در ریشه و ساقه مو ملانین زیادی وجود دارد، نور لیزر توسط ملانین جذب شده و باعث گرم شدن ملانین مو خواهد شد. با افزایش دمای ریشه مو، فولیکول آن از بین رفته و رشد مو متوقف میشود. به همین دلیل است که بعد از یک الی دو هفته تمام موها ریزش کرده و دیگر مویی در آن قسمتها رشد نخواهد کرد. پس هر چه ملانین مو بیشتر باشد، نور بیشتری توسط مو جذب میشود و ریشه مو بهتر از بین میرود. به همین دلیل افرادی که پوست روشن با موهای ضخیمتر و تیرهتری دارند، کاندیدای بهتری برای لیزر به حساب میآیند. نحوه کار دستگاه لیزر آسیب رساندن به فولیکول مو به وسیله نور، بدون اثرگذاری بر سایر بافتهای بدن و عدم ایجاد التهاب و عوارض است.
نحوه کار با دستگاه لیزر موهای زائد
معمولا نحوه کار با اغلب دستگاههای لیزر به یک شکل است و قبل از هر چیزی لازم است دستگاه را روشن و پارامترهای آن را با توجه به نوع پوست، ضخامت موهای زائد و محلی که قصد لیزر آن را دارید، تنظیم کنید. اما اگر بخواهیم نحوه کار با این دستگاه را معرفی کنیم، لازم است مطابق مراحل زیر عمل کنید:
-
آماده سازی
قبل از لیزر لازم است پوست خود را خوب تمیز کرده و سپس خشک کنید. سپس برای محافظت از چشمها در برابر نور لیزر از عینکهای مخصوص استفاده کنید. باید به این نکته اشاره کنیم که برای افزایش کارایی لیزر لازم است موهای خود را تا حد امکان کوتاه کنید و اگر پوست حساسی دارید، استفاده از بیحسیهای موضعی پیشنهاد میشود.
-
تنظیم دستگاه
در مرحله بعد باید تنظیمات دستگاه را با توجه به نوع پوست تنظیم کنید. معمولا برای پوستهای روشن تر و موهای تیرهتر از انرژی بالاتر و برای پوستهای تیره و موهای روشنتر از انرژی پایینتر استفاده میشود.
-
استفاده از دستگاه
در مرحله سوم باید لیزر را روی قسمت مورد نظر از پوست قرار داده و دکمه شات را فشار دهید. لیزر با فرستادن پالسهای نوری موهای بدن را در فاز رشد از بین میبرد.
-
تکرار دورههای انجام لیزر
به طور کلی تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام لیزر موهای زائد به نوع پوست، رنگ مو، ضخامت مو و ناحیه مورد نظر بستگی دارد. برای مثال موهای ضخیم و تیرهتر طی جلسات بیشتری از بین میروند. پس برای دستیابی به نتیجه مطلوب بهتر است جلسات لیزر را هر ۴ تا ۸ هفته یک بار تکرار کنید.
بهترین دستگاه لیزر موهای زائد برای بدن
امروزه کشورهای زیادی با برندهای مختلف به تولید دستگاههای لیزر موهای زائد اقدام کردهاند که هر کدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از بهترین دستگاههای لیزر موهای زائد که در کلینیک ریحان بیوتی نیز از آن استفاده میشود، دستگاه الکساندرایت کندلا است که بدون درد بوده و هیچ تاثیر منفی روی پوست نمیگذارد. این دستگاه به طور مستقیم نور را به فولیکول مو تابانده و باعث از بین رفتن ریشه آن میشود. دستگاه کندلا برای هر نوع پوستی مناسب است و روی موهای تیرهتر تاثیر بیشتری دارد. این دستگاه ساخت کشور آمریکا است و با داشتن طول فرکانس ۷۵۵ نانومتر، به عنوان بهترین دستگاه لیزر موهای زائد، مخصوصا موهای زائد زنان شناخته میشود.