با توجه به قرار گرفتن بینی در مرکز صورت، بینی نقش مهمی در زیبایی چهره و تناسب ظاهر آن دارد. به همین دلیل امروزه افراد از روشهای مختلفی برای خوش فرم کردن آن استفاده میکنند که یکی از آن روشها، کوچک کردن بینی با آنزیم است. تزریق آنزیم نسبت به جراحی بینی قیمت کمتری داشته و مزایای زیادی دارد. به همین دلیل پزشکان زیادی این روش را به مراجعه کنندگان پیشنهاد میدهند. اما آیا تزریق آنزیم برای انواع بینیها مناسب است؟ کاندیدای مناسب این روش چه کسانی هستند؟ فیلر بینی بهتر است یا استفاده از آمپول کوچک کننده بینی؟ ما در این مقاله به طور کامل به بررسی این موضوعات میپردازیم و نکات مراقبتی پس از تزریق آنزیم را برای شما یادآور میشویم. پس تا آخر این مقاله حتما با ما همراه باشید.
کوچک کردن بینی با آنزیم چگونه انجام میگیرد؟
به طور کلی روند تزریق آنزیم بینی چندان سخت نیست و روند بسیار سادهای دارد. در این روش پزشک از شما میخواهد تا به پشت دراز کشیده و صورت خود را به سمت بالا خم کنید. سپس پزشک برای اینکه هنگام تزریق احساس درد نکنید، از بی حسیهای موضعی استفاده میکند. هر چند درد این تزریق چندان زیاد نیست و بدون بی حسی هم میتوانید آن را تحمل کنید. پس از آن ماده آنزیم را به حلقه بینی و پل آن تزریق میکند. با تزریق آنزیم ممکن است روی بینی خود فشار، سنگینی، نیشگون یا سوزن سوزن شدن را احساس کنید که موقت بوده و بعد از چند ساعت رفع خواهد شد. به طور کلی فرآیند تزریق آنزیم بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه زمان میبرد و پس از آن میتوانید زندگی روزمره خود را ادامه دهید.
آمپول کوچک کننده بینی چیست؟
به طور کلی آنزیم بینی یک روش غیرتهاجمی است و در کوتاهترین زمان ممکن میتواند فرم بینی شما را اصلاح کند؛ این روش با روش تزریق فیلر برای اصلاح فرم بینی تفاوت هایی دارد که در ادامه به آن میپردازیم. در این شیوه از کوچک کردن بینی پزشکان از آنزیمهای هیالاز یا هیالورونیداز به همراه بلورهای هیدروکسی آپاتیت کلسیم برای اصلاح فرم بینی استفاده میکنند. این مواد کاملا با بافت بدن و عملکرد ارگانهای مختلف آن سازگار هستند و برای بدن خطری ندارند. تزریق این آنزیمها به بینی، باعث چربی سوزی در بینیهای گوشتی شده و طی دو تا شش جلسه فرم بینی را بسیار زیبا خواهد کرد.
آیا کوچک کردن بینی با آنزیم فقط برای بینیهای گوشتی امکان پذیر است؟
معمولا پزشکان برای اصلاح فرم انواع بینی از آنزیم استفاده میکنند. اما استفاده از این آنزیمها در بینیهای گوشتی و دارای انحراف جوابدهی بهتری دارد. چون میزان چربی این نوع از بینیها بیشتر بوده و تزریق آنزیم طی ۲ تا ۶ جلسه میتواند تغییرات زیادی را در آن ایجاد کند. در واقع این آنزیم روی بافت چربی بینی اثر گذاشته و با سوزاندن و از بین بردن آن، فرم بینی اصلاح خواهد شد. اما با توجه به اینکه بینیهای استخوانی چربی کمتری دارند، فرم آنها با تزریق آنزیم تغییر زیادی نخواهد کرد و بهترین روش برای اصلاح فرم این نوع از بینیها، عمل جراحی است.
انواع آنزیم برای کوچک کردن بینی
برای کوچک کردن بینی گوشتی و کاهش چربی آن از آنزیم هیالاز یا هیالورونیداز استفاده میشود. این آنزیم به همراه ترکیب کریستالی کلسیم در بافت چربی تزریق میشود تا به چربی درون بافتی حمله کرده و آن را حل کند. با تزریق این آنزیم، چربی بینی لاغرتر و کمحجمتر خواهد شد.
مزایای کوچک کردن بینی با آنزیم
تزریق آنزیم بینی یک روش غیرتهاجمی برای کوچک کردن بینی است و مزایای زیادی دارد. به همین دلیل امروزه افراد زیادی به انجام آن اقدام میکنند. از مهمترین مزایای این روش میتوان موارد زیر را نام برد:
- عدم نیاز به بیهوشی
- بدون درد
- عوارض کم
- نتایج ظریف و طبیعی
- دارای قیمت مقرون به صرفه
- دوره نقاهت کوتاه
- بدون نیاز به ایجاد زخم و برش
- امکان تغییر نتیجه درمان
- عدم نیاز به جراحی
- انجام در عرض چند دقیقه
اطلاعات بیشتر: تفاوت تزریق فیلر و چربی
کاندیدای مناسب تزریق آنزیم به بینی چه کسانی هستند؟
با توجه به راحتی و داشتن هزینه کم، امروزه میزان محبوبیت تزریق آنزیم بینی در میان افراد افزایش پیدا کرده است. اما این روش برای همه مناسب نیست و موارد زیر کاندیدای مناسبتری برای تزریق آنزیم هستند:
- کسانی که روی بینی خود برآمدگی دارند.
- افرادی که بینی گوشتی و پهن دارند.
- کسانی که دارای بینی مورب هستند.
- کسانی که میخواهند نوک بینی خود را بالا ببرند.
- افرادی که بینی نامتقارن دارند.
- افرادی که میخواهند سایز حلقههای بینی خود را کاهش دهند.
ماندگاری تزریق آنزیم به بینی چقدر است؟
همانطور که اشاره شد، این روش دائمی نیست و برای تثبیت ماندگاری آنزیم به تمدیدهای سالانه نیاز دارید. اما به طور کلی پس از گذراندن دورههای تزریق، میزان ماندگاری آن به سبک زندگی و بدن شما بستگی دارد. به همین دلیل ممکن است میزان ماندگاری آن در افراد مختلف بین ۲ تا ۵ سال متغیر باشد.
عوارض و خطرات تزریق آنزیم به بینی چه مواردی است؟
با توجه به اینکه بینی از اندامهای فوقانی بدن است، میزان خونرسانی در آن کمتر از سایر اندامها است. به همین دلیل انجام هر گونه تزریق اشتباه و یا حجم غیر اصولی میتواند به نکروز بینی و آسیب جدی به بافت بینی و غضروف آن منجر شود. به طور کلی میزان عوارض تزریق آنزیم بینی کمی بالا است و هر گونه سهل انگاری در هنگام تزریق میتواند میزان آنها را افزایش دهد. از شایعترین عوارض و خطرات تزریق آنزیم میتوان موارد زیر را نام برد:
- تورم و کبودی
- حساسیت
- قرمزی
- خارش پوست
- بیحسی در بینی
- موقتی بودن
- انتقال مواد به محل دیگر
- حالت تهوع
- عدم رسیدن به نتیجه دلخواه
- تب
- تاری دید
چه مدت بعد از تزریق آنزیم به بینی نتایج آن قابل مشاهده است؟
معمولا آناتومی بدن هر فرد با دیگران متفاوت است و نمیتوان یک پاسخ دقیق برای این پرسش تعیین کرد. اما به طور کلی تا ۳ هفته بعد از تزریق آنزیم نتایج آن قابل مشاهده خواهد بود. هر چند ممکن است نتایج آن زودتر یا دیرتر نمایان شود.
مراقبتهای بعد از تزریق آنزیم به بینی
پس از تزریق آنزیم بینی برای افزایش ماندگاری آن لازم است اقداماتی را انجام دهید و نکاتی را در نظر گیرید. نکاتی که به طور مستقیم در میزان ماندگاری آنزیم بینی تاثیر گذارند. این نکات عبارتند از:
- در جلساتی که پزشک برای بررسی تغییرات بینی شما تعیین میکند، حتما شرکت کنید.
- در صورت داشتن تورم، با مشورت پزشک میتوانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
- برای رسیدن به فرم مطلوب، حتما تعداد جلساتی را که پزشک برای شما تعیین میکند را رعایت کنید.
- تا چند روز بعد از تزریق آنزیم، از خارش، ماساژ و دست زدن به بینی خود خودداری کنید.
- تا ۲۴ ساعت بعد از تزریق آنزیم از انجام حمام یا خیس کردن محل تزریق پرهیز کنید.
- مطابق دستورالعمل پیشنهادی پزشک میتوانید روزانه ۸ ساعت از چسب بینی استفاده کنید تا به فرم دادن آن کمک شود.
برای اطلاعات بیشتر از مزایا و معایب این روش و مشاوره با پزشکان و کادر مجرب میتوانید با کلینیک زیبایی ریجان بیوتی از طریق شماره تماس ۰۳۱-۳۶۶۱۹۴۱۲ در ارتباط باشید.